Testkees

TestKees (Kees Bakker) is de onafhankelijke deskundige van de Fietsersbond over alles wat met fietsen en fietsproducten te maken heeft. Hij test alles, geeft tips en trucs en beantwoordt ook fietsvragen.

Test: Bakfietsen

Bakfietsen blijven populair. Er komen steeds nieuwe modellen bij, vaak met hulpmotor. Samen ouders en kinderen onderwierp TestKees negen gewone en elektrische bakfietsen aan een test.

Test: Elektrische fietsen

Ook in 2014 heeft TestKees weer de nieuwste modellen getest in samenwerking met de Telegraaf en de consumentenbond. Nieuw dit jaar is dat de fietsen in drie prijscategorieën zijn verdeeld.

Test: 24 fietsbanden

24 banden getest op snelheid, comfort en lekbestendigheid. 6 banden kregen het predikaat zeer goed.

 

Test: Toerfietsen

Toerfietsen zijn veelal doorontwikkelde fietsen, maar hoe zit het met de prijs, styling en afwerking? Testkees onderzocht in samenwerking met het AD zeven vergelijkbare lichte en sportieve toerfietsen.

De gewone fiets kan veiliger!

TestKees onderzocht hoe een gewone fiets veiliger kan en schreef een brochure met 10 tips .

 

 

Test: Sloten

Prachtig als een slot diefstalproof is, maar hoe is het verder in het gebruik? TestKees onderzocht kettingsloten, beugelsloten, vouwsloten en ringsloten.

Tips tegen zwaar trappen

Veel mensen merken pas als ze op een andere fiets rijden: hee, die fietst veel lichter! Waarom moet je zo zwaar trappen? En wat kun je er aan doen? Tips van TestKees.